Sportmassage

Wat is een sportmassage?

Een marathon lopen, een belangrijke basketbalwedstrijd spelen of 10 kg afvallen. Wat je doelen ook zijn, als je hard traint om deze te bereiken vraag je een hoop van je lichaam. Je moet daarom goed voor je lichaam zorgen zodat je fit aan de start kan verschijnen van jouw sportieve uitdagingen. In deze situatie kan een sportmasseur erg veel voor jou betekenen. Een sportmasseur kan jou voor of na een sportprestatie zodanig masseren dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Door verschillende vormen van sportmassage kan er een stimulerend effect gecreëerd worden om spieren voor te bereiden op een aankomende prestatie of juist helpen om sneller te herstellen na een sportprestatie.

Wat is het effect van sportmassage?

Er zijn zoals hierboven is benoemd 2 soorten sportmassages, de stimulerende en ontspannende. Bij een stimulerende massage is het doel om de spier voor te bereiden op de prestatie die komen gaat, de spieren worden door de doorbloeding te stimuleren in de juiste staat gebracht om optimale prestaties te kunnen leveren. Een ontspannende massage daarentegen bevorderd de afvoer van afvalstoffen uit de spieren en zorgt voor verlichting na een inspanning.

Hebben alleen sporters profijt van een sportmassage?

Zeker niet, iedereen heeft baat bij een regelmatig bezoek aan de sportmasseur. Ook als je niet sport zal het dagelijks leven invloed hebben op de staat van je lichaam. Heel de dag in dezelfde houding achter de pc zitten, een lang stuk fietsen naar je werk of gewoon de stress van je drukke baan. Al deze zaken kunnen invloed hebben op de conditie van je spieren. Hierom kan een goede ontspannende sportmassage een groot verschil maken in je fysieke, maar ook zeker je mentale gesteldheid.

    Gediplomeerd Sportmasseur

    Bij Body Based staat kwaliteit voorop. Naast dat passie voor het vak een must is, vinden wij het ook belangrijk om een stuk kwaliteit te waarborgen. Om deze reden werken wij alleen met gecertificeerd of gediplomeerd personeel. Onze sportmasseur is een NGS-erkend sportmasseur, dit houdt in dat hij getoetst is op zijn kennis en vaardigheid.

    sportmassage, Sportmassage

    Wat zijn dan de prijzen?